Sunday 3 February 2013

Marjaisa mille-feuille





Tämä on tehty Leivontafoorumin tammikuun haasteeseen. Aineena oli Tarkan euron budjetti. Leivonnaiseen käytetyt ainekset saivat maksaa korkeintaa 8€ (hintaan laskettiin esim. koko jauhopussin hinta, ei vain leivonnaiseen mennyt osuus). Pääsin palkinnoille, jaetulle kolmannelle sijalle :D Täältä löytyy muut kisaajat. Ykkössijan vei Unelmaaleipomassa.

Ohje:

Lehtitaikinalevyt:
Sulata valmiit lehtitaikinalevyt
Laita uunipellin päälle leivinpaperi ja ripottele päälle tomusokeria. Aseta levyt tomusokerin päälle ja ripottele levyjen päälle lisää tomusokeria. Laita levyjen päälle toinen leivinpaperi ja toinen uunipelti. 
Paista 200 asteessa n.25 minuuttia kunnes levyt on kullanruskeat ja rapeat.  Leikkaa levyt pienimmiksi samankokoisiksi paloiksi. Anna jäähtyä.

Hillo:
½pss marjasekoitusta (pakaste)
60g hillosokeria
Kuumenna vähän sulaneita marjoja kattilassa ja lisää joukkoon sokeri. Lämmitä hitaasti kiehumispisteeseen ja anna porista pari minuuttia. Jäähdytä hillo. Hillo kannattaa tehdä heti alkuvaiheessa koska jäähtymiseen menee aikaa. 

Täyte:
2dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria
Lisää kerman joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa kerma vaahdoksi. 

Täyttäminen:
Pursota tai levitä lusikalla jäähtyneen lehtitaikinapalan päälle.Lisää kerman päälle hilloa ja toinen lehtitaikinapalanen. Laita päälle kermaa ja hilloa sekä kolmas lehtitaikinapalanen. Siivilöi valmiiden kakkusten päälle tomusokeria.


Nämä oli tosi hyviä, mutta ihmettelen vain että mitän nämä pystyy syömään siististi ? :D

10 comments:

  1. Sie oot kyllä ahkera!
    Herkullisen näköisiä!

    ReplyDelete
  2. Ihanan näköisiä ovat! Tosin nää on just sellaisia mitä mun ei ainakaan kannata syödä missään hienommassa seurassa :D

    Blogistani löytyy sinulle haaste..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihan samaa mieltä :D

      Käynpä vilkaisemassa.

      Delete
  3. Mutta... missähän viipyvät runbergintortut?

    a-maretto

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuli yllättäviä juttuja joten myöhästyvät. Viikonloppuna teen.

      Delete
  4. Oijoijoi...mielettömän näköisiä...pääsisinpäs syömään - näen jo silmissäni miten täytteet purskahtaa suun lisäksi sormille ja leualle ja ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juuri noin siinä käy :D mutta kannattaa koittaa ja syödä vähän tutummassa seurassa.

      Delete
  5. Mitenkäs päivän nimikkoleivonnaisten kanssa, ei näy?
    Runeberginpäivänä 2013

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...