Saturday 19 January 2013

Bostonkakku



Maxin mami lähetti minulle tammikuun SLY-paketissa reseptin Bostonkakkuun. Täytevaihtoehtoja oli pari, mutta päädyin Dallaspulla-tyyliseen täytteeseen ihan siitä syystä että olen n. 1½vuotta sitten luvannut tehdä avomiehelleni Dallaspullia :D. 

Pullataikina
3dl maitoa
30g tuorehiivaa
1tl suolaa
2tl jauhettua kardemummaa
1 muna
1,25dl sokeria
n.11dl erikoisvehnäjauhoja
100g voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle maito. 
Sekoita joukkoon suola, kardemumma, muna ja sokeri (itse jätin munan pois koskapa äiti on neuvonut että pulla pysyy pehmeämpänä pidempään jos ei laita kananmunaa). 
Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa 5minuuttia. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä muutama minuutti. Lisää taikinaan perhmeä voi ja alusta hyvin taikinaan.Lisää tarvittaessa jauhoja (minun taikinaan meni paljon vähemmän jauhoa kun reseptissä oli).
Taikina on valmista kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla vedottomassa paikassa. 
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta alustalle.Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy (n. 30x40xm).


Täytevaihtoehdot:

Täyte1
150g pakastemarjoja
1rkl perunajauhoja
200g maustamatonta tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
1dl sokeria
1tl kanelia
1 muna

Yhdistä kulhossa jäiset marjat ja perunajauho. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää siihen sokerit ja kaneli. Levitä tuorejuustoseos taikinalevylle.Lisää päälle jäinen marjaseos. Rullaa taikina kääretortun tapaan tiiviiksi rullaksi Leikkaa terävällä veitsellä melko leveiksi paloiksi.   (olikohan tuo 1 kananmuna tarkoitettu voitelua varten kun sitä ei täytteeseen lisätty)


Täyte 2 (tätä käytin)
100g voita
1ps vaniljakastikeaineksia (Blå band)
½dl sokeria
200g vaniljarahkaa 
1 muna
0.75dl mantelirouhetta

Sulata voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikinalevyn päälle.  Rullaa taikina kääretortun tapaan tiiviiksi rullaksi Leikkaa terävällä veitsellä melko leveiksi paloiksi. Voiteluun munaa ja pinnallemantelilastuja/raesokeria (ja olisikohan tässä muna pitänyt säästää voiteluun, minä laitoin sen täytteeseen sekaan). 

Asettele taikinapalat väljästi leivinpaperoituun irtopohjavuokan (26cm). Kohota 30 minuuttia. Paista 200-asteessa uunin keskiosassa n.25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. 



8 comments:

  1. Hieno leipomus - tekisi mieli sanoa, että ihana pyhäpukuinen pulla !

    ReplyDelete
  2. MAistus kyllä maman suussaki..

    ReplyDelete
  3. HErkullista :) Tuoreen pullan tuoksu leijailee tänne asti ;) Ensimmäisessä marjatäytteessä ei tule munaa -eli muna tulee voiteluun :) Mutta Bostoniin olen laittanut munan täytteeseen ja erikseen vielä voidellut pinnankin :)-Paitsi kun teen munattomia versioita :)

    ReplyDelete
  4. Näyttääpä herkulta ja erikoismaininta taitavista "leivontakirjamaisista" kuvista!

    ReplyDelete
  5. Niin herkullisen näköisiä ja täytteet kuulostaa herrrrrkullisilta... Tosi kauniin värinkin olet saanut =)

    ReplyDelete
  6. oijoi sentään, näyttää ihanalta! Pitäisköhän pitkästä aikaa tehdä bostonkakkua. Tuo vaniljainen täyte kuulostaa makoisalta!

    ReplyDelete
  7. Atsollekki maistus....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...