Monday, 21 January 2013

Pipareiden koristelua


Pikkuleipien koristelu pikeerillä on minusta tuntunut jotenkin aivan ylivoimaiselta tehtävältä.  Olen paljon lueskellut aiheesta ja jotenkin kauhistuttaa kun pikeerin pitää olla juuri oikean paksuista ja välineet oikeat ja vakaa käsikin pitäisi olla. Joulun alla aikani kuluksi päätin sitten ottaa härkää sarvista ja kokeilla että kuinka hirveän kamalaa pikeerikoristelu onkaan. 

En omista kovinkaan montaa piparimuottia, mutta tietenkään en niistä vähäisistäkään osannut valita vain yhtä, joten heti ensimmäisenä piti alkaa tekemään KOLMEA erillaista piparia (virhe numero 1). Koitin mukamas miettiä värit niin että voin käyttää samoja kaikissa ja päädyin n. 6 eri väriin (virhe numero 2). Tohkeissani aloin pikeerin tekoon, värjäsin pikeerin eriväreiksi ja tein jokaista väriä kahta eri paksuutta (virhe numero 3). Sitten pääsin itse koristeluun ja hups! huomasin että kaikki pikeerit on ihan liian paksuja. Uuuaaa! ei muuta kun kaikki 12 pikeeripussia auki ja niitä laimentamaan. Näiden alkuvaikeuksien jälkeen pääsinkin sitten koristelussa vauhtiin. Sen verran fiksu olin että etukäteen paperille piirsin missä järjestuksessä koristelut tehdään.

Hankalaa oli, pikeeri pursus milloin liian ohuena ja milloin liian paksuna, meni minne sattui ja ei yhtään totellut vapisevia käsiäni. Mutta, olipa hauskaa puuhaa. Lopputulos ei ollut sinne päinkään kuin Eben hienot taideteokset ovat. Ja pöllöt ei muistuttannu yhtään niitä pikkuleipiä mitä muka kopioin, mutta ei ne minun koristelut ihan toivottoman huonoja olleet. Itse olin iloisesti ylllättynyt, olin varautunut paljon huonompaan lopputulokseen :D kokeilen kyllä uudelleen. Ai niin, jälkeenpäin huomasin että aika moni ulkomaisista superkoristelijoista piirtää pikkuleivän päälle ääriviivat jota pitkin pikeerin pursottavat. Ilmankos tekevät niin millin tarkkaa työtä.


Pohja tehty liian paksulla pikeerillä
Parempi pikeerikoostumus

12 comments:

 1. Ei hassumpaa, ei hassumpaa!
  Kaikista selviää piparien teema ja värit löytyy värikartoista, j
  oten hyvinhän se meni !

  ReplyDelete
 2. Minun mielestä nuo pöllöt on hurjan söpöjä! Hienoja kerrassaan!Ei ole helppoa tuo pikkuleipien koristelu -itse en vielä ole päässyt ajatusta pidemmälle :)

  ReplyDelete
 3. Niistähän tuli oikein ihania! Ei uskoisi ensikertalaisen tekemiksi :)

  ReplyDelete
 4. Niin ja blogissani on sinulle tunnustus :)

  ReplyDelete
 5. Pollothan ovat aivan suloisia! ja muffinit herkullisia. Osaathan sina!

  ReplyDelete
 6. Ihanat värit..hienoja ovat! ja eikös nämä kuitenkin syödä :)Liian millintarkkoja ei uskalla :)

  ReplyDelete
 7. Kyllä ovat söpöliinejä! Nuo lumihiutaleet ovat aivan erityisen fantastisia.

  ReplyDelete
 8. Tosi hienoja pipareita! En kuuna kullanvalkeana sais tuollaisia aikaiseksi.

  ReplyDelete
 9. Kyllä kannattaa kokeilla pipareiden koristelua, se on mukavaa puuhaa ja eihän se niin nökönuukaa ole että miten menee :D

  Millintarkkoja ei raski syödä :) seuraavaksi ajattelin kokeilla ystävänpäiväksi pikkuleipiä koristella.

  ReplyDelete
 10. Pidän eniten hiutaleista.

  ReplyDelete
 11. Tosi hienoja, ja ollaanhan me ihmisetkin jokainen omanlaisia niin miksei piparitkin... Pöllöt on kyllö söpöjä!!!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...