Saturday 4 May 2013

Baileys juustokakku vapuksi






Munkkien paisto vappuna oli täysi katastrofi, joten vappupöytää koristikin vähemmän perinteinen herkku, Baileys juustokakku. Ei pöllömpi vaihtoehto :) Resepti on sekoitus useammasta lähteestä. Kinuskikissan pohja, Tekilan täyteVaaleanpunaisen nomparellin kiille ja koristeena Pullahiiren reseptillä tehtyjä macarooneja. Kannattaa ehdottomasti antaa kakkun hyytyä yön yli, minä tein tämän aamulla joten se ei ollut ehtinyt kunnolla hyytyä iltaan mennessä. Pysyi kasassa, mutta alkoi reunoilta pullottamaan. Siitä huolimatta kakku oli taivaallista.

Pohja 24cm 
200 g täytekeksejä (esim. Domino)
50 g voita tai margariinia

Täyte:
3 dl kermaa
250 g Mascarbonea
150 g Creme Francea
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
1,5 dl Baileystä
4-5 liivatelehteä

Kiille
2 liivatelehteä
1 prk (2 dl) Pirkka vaahtoutuvaa suklaakastiketta
2 rkl kiehuvaa vettä

Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa Domino -keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatteet likoamaan veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita Mascarbone, Creme France ja tomusokeri yhteen. Kiehauta Baileyksestä alkoholi pois ja yhdistä siihen liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Kaada norona mascarbone – creme france vaahtoon. Nostele kerma joukkoon, nostele valkaiset joukkoon. Kääntele koko seos tasaiseksi ja kaada vuokaan. Koputtele tasaiseksi ja nosta jääkaappiin peitettynä jäähtymään vähintään 6 tunniksi, mieluusti yön yli.

Tee kiillekerros. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5-10 minuutiksi. Kaada suklaakastike kulhoon. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaakastikkeen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada suklaakastike kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.



6 comments:

  1. Hieno toteutus ja muodikas koristelu kakulla kakkusia!
    Siihen oli alkuun vaikea tottua, mutta sinun Macarons kakkuset ova kauniita ja taiten tehtyjä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, muutaman kerran on pitänyt harjoitella macarooneja. Harjoitusten välillä piti pitää vuoden tauko :D Nyt tuntuu että ei enää ole niin arpapeliä vaan hieman on jo hajua mitä pitää tehdä.

      Delete
  2. Herkullisen kuuloinen ja näköinen kakku =) itse en tiedä milloin opettelisiko noita macaroneja tekemään vai jääkö vain katseluun kun muut tekee =D

    ReplyDelete
  3. Niiiin ihanan näköinen...ja aivan varmasti myös makuinen :) !

    ReplyDelete
  4. Niiiiiiin ihanan näköinen ja varmasti myös makuinen! Macaronit onkin kivoja juustokakkujen koristelussa, ei ole itsellä tullutkaan mieleen! Aina saa hyviä vinkkejä, kun lukee erilaisia blogeja :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...