Tuesday, 14 May 2013

Liukuvärjätty lumpeenkukka kakku


Tässä muutama viikko sitten sain tehdä 18-vuotiaalle kaunottarelle synttärikakun sekä kuppikakkuja. Sankari   halusi perinteisen mansikkahillolla, banaanilla ja kermavaahdolla täytetyn kakun, mutta ulkonäkö olikin sitten kaikkea muuta kun perinteinen. Kakun tuli olla liukuvärjätty, teeman mukaisen Tiffanyn sinisen sävyin ja koristeeksi haluttiin suuri lumpeenkukka sekä pieniä kukkia. Kuppikakut ovat minttusuklaata suklaakuorrutteella ja vaniljaa sitruunakuorrutteella.

Tämä kakun teossa oli monta mielenkiintoista haastetta. En löytänyt lumpeenkukkaan ohjeita mistään, joten jouduin soveltamaan paparikukan ohjeen pohjalta (totta kai heti kukan tehtyäni löysin ohjeen :)). Mutta ehkä eniten päänvaivaa aiheutti oikean värisävyn löytäminen. Käytin värjäämisessä Americolorin turkoosiä väriä sekä Sugarflairin sky blueta. Massat joita värjäsin olivat pohjaväriltään kaikki ihan erillaisia, joten joka kerralla piti värimäärät testata erikseen. Sokerimassa josta kukat tuli oli valkoista, kakunkuorrutteena käytetty Flora vispi hieman keltaisempaa ja kuppikakkun voikreemi kuorrute ihan keltaista. Mutta aikansa kun värjäsi niin lopputulos oli aika passeli. 

Kakku oli tavallista korkeampi joten se mahtui kuljetulaatikkoon vain ilman koristeita. Pakkasin koristeet erikseen ja sankari sai itse asetella ne mieleisellään tavalla kakun päälle.


10 comments:

 1. Tämähän olisi hyvin sopinut LF:n kukka ja kakku kisaan =) Tosi Kaunis

  ReplyDelete
 2. Kaunis ja hempeä kakku, sopis kesän hääkakuksi :)

  ReplyDelete
 3. ...samaa mieltä, mutta ehkä se palasta kuva oli este!? Jos sellainen olisi ja toukokuun kakku, niin mukaan vaan !
  Aivan ihastuttava kakku....seerose ihan tarpeeksi näköinen....himpun verran omaa käsialaa mukana. Luonnossa harvoin ihan yksyhteen yksilöitä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. palakuvakin löytyy. Mutta haluan tehdä toisenlaisen kakun haasteeseen :)

   Delete
 4. Kaunis kakku..ja niin kauniit cupcakekit...nami...

  ReplyDelete
 5. Ihanan herkkä kakku! Liukuvärjäys on kiva tapa koristella :)

  ReplyDelete
 6. Kaunis kakku ja herkullisennäköisiä muffinsseja! =)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...