Friday 19 October 2012

Röyhelökakku /ruffle cake



Ystäväni Niina pyysi minua tekemään kakun hänen tyttären syntymäpäiville. Sankarin toiveina oli liila väri ja kukkia, suklaakakku jossa vadelma-ja mansikkatäyte. Äidiltä sain vielä vinkkiä että sokerimassapäälys olisi suurin hitti heidän perheessä. 

Kakku oli aika muhkea ja täytteet onnistuivat hyvin, ainoastaan sokerimassan kanssa tuli ongelmia. Taisi käydä aloittelijalle perinteisesti että paniikki iski ison massalevyn kanssa ja en sitten kaulinnut sitä tarpeeksi ohueksi. Ja ehkä olisi pitänyt massaa myös vaivata enemmän ennen kaulintaa. Niinpä massa repeili kun sen kakun päälle asetteli ja ei ollut toivoakaan että kulmista olisi saanut teräviä. Onneksi kakusta muuten tuli ihan nätti ja sankari tykkäsi sekä ulkonäöstä että mausta.

Pohja:
2x 3 munan suklaasokerikakku pohja (20cm vuoassa).

Kostutus:
vaniljamaito

Mansikka-vadelma moussetäyte
4dl kermaa
100g mansikkaa
100g vadelmaa
4 liivatetta
1prk rahkaa


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vatkaa kerma vaahdoksi. Muusaa vadelmat ja mansikat, annan niiden valua siivilässä hetki. Yhdista rahka kermavaahtoon, lisää joukkoon myös marjasurvos. Lämmitä ruokalusikallinen marjoista valunutta mehua kattilassa ja liota rutistetut liivatteet mehuun. Kaada mehu kerma-marjaseokseen ja sekoita varovasti. 

Maitosuklaa-täyte
Kinuskikissan ohje löytyy täältä.

Vuoraa irtopohja vuoka kelmulla tai käytä korkeita reunanauhoja. Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kahdeksi levyksi. Laita alin pohja kelmulla vuorattuun vuokan ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä puolet marjatäytteestä pohjan päälle. Laita seuraava kakkupohjalevy täytteen päälle. Kostuta ja levitä maitosuklaatäyte pohjan päälle. Seuraavaan kerrokseen täytteeksi tulee loput marjatäytteestä. Laita vielä viimeinen kakkulevy kanneksi ja kostuta se. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. 

Levitä kakun päälle ja reunoille kermavaahtoa tai voikreemiä. Minä käytin suklaavoikreemiä. Kaulitse sokerimassa ja nosta se kakun päälle. Koristele kakku haluamallasi tavalla. 



Minä en huomannut ottaa kuvia koristeiden teosta. Taisi kiire yllättää :D Jokatapauksessa, päälle laitettavat kukat kannattaa tehdä edellisenä päivänä jotta ne ehtivät kuivua kunnolla. Röyhelöt tehdään sen jälkeen kun kakku on kuorrutettu sokerimassalla, yksi kerrallaan. Täytynee joku kerta ottaa kuvia siitä miten tein nuo röyhelöt, vaikka kyllä netistäkin löytyy monia ohjeita. Minulle kävi omien kanssa ohrasesti, sillä muotti jota minun piti käyttää röyhelöiden ja kukkien tekoon ei tullut ajoissa joten jouduin käyttämään muita välineitä. 



9 comments:

  1. Tosi upea kakku! Nuo röyhelöt on tosi kauniita :D
    Ja mistä muka revennyt? Minä en ainakaan huomaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koitin kuvat ovelasti ettei repeämät näkyisi :) ensimmäisessä kuvassa näkyy vähän, mutta pahin kohta on piilossa :D

      Delete
  2. Ihastuttava ja hyvin onnistunut !
    Pärjäisit kyllä ilman niitä erikoisvempaimiakin oikein hyvin. En tiedä josko niiden kanssa säästyisi edes aikaa......'kotikutoisuus' viehättää usein enemmän !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on totta, mutta jotenkin kun kuvitellut tekevänsä tietyt asiat jollain vempaimella niin sitten hirvittää kun suunnitelmat meneekin pieleen.

      Eihän sillä muuten niin väliä mutta kun toisen synttäreille menossa kakku.

      Delete
  3. Ihanat värit tuossa kakussa. Nuo hempeät pastellinsävyt innostavat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minä se on paljoa pastellisävyistä pääse eroon. Vaikka kuinka yrittäisin :D

      Delete
  4. Aivan! Röyhelö olisi voinut olla vähän parempi sana kuvaamaan minunkin kakkuani! Jotenkin oli sanat hukassa! Tämä on kyllä nätti kaikista vastoinkäymisistä huolimatta :)

    ReplyDelete
  5. Voi että, tää on niiiin söpö! Yksi kauneimmista kakuista mitä ole koskaan nähnyt! :)Varmasti maistui yhtä hyvälle kuin näyttää.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...