Saturday 6 October 2012

Porkkanakakku / Carrot cake



Syyskuussä Salainen leivontaystävä muisti minua porkkanaisella paketilla joka sisälsi mm. porkkanakakkureseptin. Vihdoin tuli tilaisuus tehdä kakku. Aioin viedä sen työkavereiden iloksi töihin, mutta toisin kävi, aamuinen kuorrutteen teko epäonnistui ja kakku jäi kotiin. Harmi työkavereiden puolesta, oli nimittäin herkullista.

Pohja:
4 munaa
250g sokeria
2dl öljyä
1tl soodaa
2tl leivinjauhetta
300g jauhoja
3/4tl suolaa
400g porkkanaraastetta
50g hasselpähkinärouhetta.

Kuorrutus:
180g pehmeää voita
250g tomusokeria
200g tuorejuustoa
vanilja-aromia

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita mukaan öljy.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää huolellisesti sekoittaen munaseokseen.
3. Lisää porkkanaraaste ja pähkinät. Sekoita tasaiseksi.
4. Voitele ja jauhota n.26cm vuoka. Kaavi taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n.45 minuuttia.
5. Kakun ollessa uunissa tee kuorrute: Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri, lisää joukkoon muutama tippa vanilja-aromia ja tuorejuusto. 
6. Kun kakku on valmis ja hyvin kohonnut uunissa, anna sen jäähtyä. Kun kakku on jäähtynyt, levitä päälle kuorrute ja ripottele pähkinämurua päälle. 

Kuvausassistentti kävi tarkastamassa kakun laadun.
Ei kuitenkaan maistanut.


Taikinaa oli kyllä valtava määrä. Itse tein tästä kaksi kakkupohjaa, 18cm ja 20 cm ja hyvin riitti molempiin. Kuorrutetta tein vain puolikkaan satsin ja sitä riitti molempien kakkujen päälle. Aikomuksena oli kuorruttaa vain yksi kakku ja laittaa toinen pohja pakkaseen, mutta tämä oli niin hyvää että huomaamattani söin yhdessä illassa puolikkaan kakun (sen pienemmän) ja kun kuorrutettakin jäi niin samahan se on sitten molemmat tehdä pois ;)  Aivan ihan resepti, kiitos paljon SLYni. 



17 comments:

  1. Kuulostaa niin herkulliselta ja näyttääkin että tätä pitää kokeilla :)

    ReplyDelete
  2. Täytyisi varmaan itsekin tehdä jotain joskus porkkanoista. :) Porkkanaleivosten ohje kyllä on talteen kirjoitettuna ollut jo parisen vuotta, mutta ei vaan ole jotenkin saanut aikaiseks tehdä. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä kannattaa kokeilla. Porkkanakakku on kyllä yksi parhaista kakuista mielestäni.

      Delete
  3. Onpas herkullisen näköinen. Pitänee kokeilla joskus tätäkin reseptiä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. On kokeilemisen arvoinen resepti. Aiempiin verrattuna tuli ennemmän porkkanaa, mutta se oli vain hyvä, väri kaunis ja vähän sitä porkkanan makuakin kakusta löytyi.

      Delete
  4. Maukas varmasti on - kuorrutus tekee siitä aika erikoisen - amerikkalaistyylisen ! Minä vain sirottelen tomusokeria lähiseudun reseptien mukaan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minä olen tottunut että kuorrutusta pitää olla. Aiemmin olen käyttänyt sulatejuustoa, mutta kyllä tämän ohjeen mukainen kuorrutus oli paaaaljon parempi.

      Delete
  5. Juuri söimme ja teki hirmusti mieli jotain makeaa. Sitten tuli vastaan tämä ja nyt mä varmana joudun alkaa leipomaan :D Aivan ihanan näköinen kakku ja varmasti herkullista!

    ReplyDelete
  6. Mie sain omalta pariltani hieman erilaisen porkkanakakun ohjeen.. Jota olin rupeamassa tekemään, niin vaniljakastike uupui XD. Jospa mä tänään saisin sen haettua, kun muuta aineet löytyy.

    Herkullisen näköinen kakku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taitaa olla melkomonta variaatiota porkkanakakusta maailmalla. Mielenkiintoista nähdä millainen resepti sinulla on.

      Delete
  7. Porkkanakakku on kyllä hyvää! Ja sielläkin näyttää myös kissa olevan kiinnostunut emännän touhuista. ;) Kivoja leipomuksia sinulla, pitää laittaa blogisi tuohon seurantaan. SLY21-kierrosta odotelleen. :)
    - Sokerihelmi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kissa seuraa emäntää kuin hai laivaa :) Onneksi osallistuminen leivontaan ei ole kovin ahkeraa :D Mukavaa että alat seuraamaan.

      Pian alkaa uusi kierros.

      Delete
  8. Näyttää mahtavalta! En vain oikein "uskalla" testata muita porkkanapiirakoita, kun sitä minkä ohje on blogissani. En uskalla ottaa riskiä, että olisikin tai ehkä ei parempaa kun mun lemppariresepti! Noh, tämä laitetaan kyllä ylös, jos joskus uskallankin...

    ReplyDelete
  9. Tein tätä tänään ja oli kyllä aivan ihanaa! ;D Julkaisen blogissa ja laitan sitten linkin tänne :) Terv.Taru

    ReplyDelete
  10. Tuo öljy... Ja kanelittomuus... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kanelia voi lisätä ilman muuta jos haluaa ja öljyttömiä porkkanakakkureseptejä varmaankin löytyy netistä useita.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...