Monday, 2 July 2012

Ruusuiset suklaaleivokset


Kesäkuun Leivontafoorumin haaste oli tällä kertaa murokuppi ja suolainen leipomus. Murokupeiksi tein tälläiset suklaiset kermaruusuilla koristellut leivokset. Menestystä ei tällä kertaa suotu, jäin juuri palkintosijan ulkopuolelle.

 Pohja n.40kpl
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
4 ½ dl vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna (sekoita vatkaimella) ja jauhot osissa. Muotoile taikinasta kupit voideltuihin
leivosvuokiin. Paista 175 asteessa 10 minuuttia.


Täyte:
100g maitosuklaata
200g tummaa suklaata + vähän lisää koristeeksi
100ml maitoa
200ml kuohukermaa
2 munaa
2rkl sokeria
Kaakaojauhetta tai tomusokeria koristeluun

1.Rouhi suklaat muruksi ja laita ne kulhoon.
2.Lämmitä maito ja kerma juuri kiehumispisteeseen.
3.Lisää maitokerma suklaan sekaan sekoittaen hitaasti.
4.Vatkaa sekaan munat ja sokeri.
5.Lusikoi seos kuppeihin.
6.Paista 35-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt mutta vielä hyllyy.
7. Anna kuppien jäähtyä.
8. Koristele esim. suklaa lastuilla, kaakaojauheella tai kermavaahdolla. Tein ruusut Flora Vispistä johon oli sekoitettu hieman vaniljakreemijauhetta.

Huom! Tämä täytemäärä riittää myös yksittäisen suklaapiirakan täyteeksi. Itse tein puolikkaan annoksen ja se riitti n.12 kuppiin. Suklaa täytteen resepti on täältä.


Tässä muutama erillälailla pursotettu kuorrutus.

3 comments:

  1. Ihanat herkut mä tykkään enemmän noista iso kukkaisista !

    ReplyDelete
  2. Nämä on todella kauniita -ja olisivat hyvin käyneet myös heinäkuun haasteeseen -kukkakedosta ;) Olet tosi hienosti saanut pursotettua nuo ruusut!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...