Sunday 29 July 2012

Mansikkacupcake / strawberry cupcakes




(English text in the bottom of the post)
Nyt on taas aika palata blogissa normaaliin järjestykseen. SLY blogi muutti takaisin omaan osoitteeseensa ja on taas aika alkaa postailemaan omis leipomuksia, niitä onkin kertynyt melkoinen määrä. Aloitetaan kesäisillä manskka kuppikakuilla. Näihin käytin reseptiä Call me a cupcake blogista, hieman muunnellen. Tein kaksi kuorrutusta, mansikka sekä lime.

Mansikka kuppikakku
12kpl

3dl jauhoja
1½tl leivinjauhetta
suolaa
125g voita
1½dl sokeria
3 munaa
1tl vaniljasokeria
3/4dl maitoa
120g mansikoita pieneksi pilkottuna

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita paperivuoat muffinssipeltiin.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan.
4. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
5. Lisää mansikat taikinaan
6. Lusikoi taikina vuokiin
7. Paista 18-21 minuuttia
8. Anna jäähtyä hetki ennen kun nostat kuppikakut muffinssivuoasta.

Marenkivoikreemi
5 ison munan valkuaista
210g pehmeää voita
190g sokeria

50g  tuoreita mansikoita paloiteltuna/
puolikkaan limen kuori raastettuna, tilkka mehua

Laita valkuaiset ja sokeri kulhoon ja vesihauteeseen. Anna kiehua hiljalleen ja vatkaa koko ajan jotta seos ei juoksetu. Anna lämmetä kunnes seos on 65 astetta lämmintä (lämpötilan voi mitata esim. kinkun paistomittarilla). Jos sinulla ei ole mittaria niin hiero seosta sormissa hetki ja kun et enää tunne sokerikiteitä seos on valmis. Poista hellalta ja ala vatkaamaan seosta kunnes seos jäähtyy ja valkoinen marenki on valmista (marengin tulee olla kovaa niin sanottu stiff peaks). Lisää voita vähän kerralla koko ajan vatkaten. Jos seos alkaa näyttämään juoksettuneelta tai löysältä älä huolestu. Tämä on helppo korjata. Jos seos on liian kylmää laita kulho takaisin vesihauteeseen muutamaksi sekunniksi ja jatka vatkaamista. Jos seos on liian kuumaa laita se jääkaappiin hetkeksi ja jatka vatkaamista.

Jos teet vain yhden makuista voikreemiä niin käytä tuplamäärä mansikoita tai limeä. Minä jaoin seoksen puoleksi ja toiseen vatkasin sekaan mansikat ja toiseen limen kuoren ja mehua hieman sekä vihreää elintarvike väriä. Pursota ja koristele.



It's time to continue updating my blog since Secret baking friend club has moved back to it's original blog. I have quite many post to be done but I shall start with these lovely summery strawberry cupcakes with two different icing, strawberry and lime. Recipe is adapted from Call me a cupcake blog.

Here you can find recipe for the cupcakes. Instead of white chocolate I added 120g of coarsly chopped fresh strawberries.

And here is a recipe for frosting. I made one patch of the icing, then flavored half of it with strawberries and the second half with lime zest and  lime juice.

4 comments:

  1. Kuulostavat ja näyttävät tosi hyville :) :P

    ReplyDelete
  2. Nämä näyttävät todella kauniilta. Olivat varmasti myös hyviä!

    ReplyDelete
  3. Olivat kyllä oikein hyviä. Itse on ole mikään suuri voikreemin ystävä, mutta pakko oli kokeilla miten onnistuu. Joskus kauan sitten olen onnistunnut saamaan sen juoksettumaan joten uusi testi nyt, eri resepti ja parempi lopputulos.

    Mansikka muffinssit oli tosi hyviä.

    ReplyDelete
  4. Ihana kuulla, että onnistunut paremmin :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...