Saturday, 4 October 2014

Omena-ansa


Syksyn ensimmäinen omenaleivonnainen tuli tehtyä viikko sitten. Kokeilin salaisen leivontaystäväni lähettämää omena-ansa reseptiä. Hupaisa nimi :) Tästä ansasta ei tullut mikään kahvipöydän komein leivonnainen, mutta hyvä maku paikkasi ulkonäön puutteet :) Taisin olla aika hajamielisellä tuulella tätä leipoessani (mistä ehkä johtuu keskikohdan vajoaminen), sulattelin voin kattilassa ja summassa kaadoin sen vain pohjaseoksen sekaan, ei mitään hajua paljonko voita meni oikeasti :) Rahkaseoksen kaadoin omenien päälle ennen kuin tajusin, että sokeri unohtui. Onneksi onnistui kuitenkin lisätä sokrut jälkikäteenkin. Tänä viikonloppuna taitaa uunissa paistua sitten pähkinäinen omenakranssi, saapa nähdä miten sen leivonta onnistuu...

Omena-ansa

4 dl Vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl sulatettua/juoksevaa margariinia

Puoleen pohjataikinaan lisätään: 
150g vaniljajugurttia
1 kananmuna

Päälle:
½ l omenakuutioita
(kanelia, ei ollut reseptiässä mutta lisäsin itse)
2 prk maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 munaa

Pinnalle: 
½ pohjataikinan muruseosta. 

Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon rasva. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jugurtti ja kananmuna. Kaada se puoli taikinasta johon lisättiin jugurtti voideltuun vuokaan (käytin 24cm irtopohjavuokaa). Kuori ja pilko omenat. Ripottele omenakuutiot pohjan päälle.  LIsää tässä välissä omenoiden päälle ripaus kanelia. Sekoita keskenään rahka, sokerit ja kanamunat. Kaada omenakuutioiden päälle. Ripottele päälle loput pohjataikinan puruseoksesta. 

Paista 200 asteessa, uunin alaosassa n. 40 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä. 

4 comments:

  1. Houkuttelevaa! Kiva nimi leipomuksella!

    ReplyDelete
  2. Ihailinkin tätä oivallusta jo Facebookin puolelta, mikä ihanuus :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...