Friday 8 November 2013

Suklaakuppikakut isänpäiväksi





Ovella kolkuttaa taas uusi juhlapyhä. Isänpäiväherkuksi voisi tarjota vaikkapa näitä suklaakuppikakkuja. Levittämällä kuorrutteen lastalla kakkusten päälle niistä saa vähän äijämäisempiä kun pursottamalla södet kuorrutteet. Olikohan tuo liiottelua? Voiko kuppikakut olla mitenkään äijämäisiä, ei ehkä. No, mutta vähemmän söpöjä sitten.

Minulla on jo hetken ollut haussa sellainen go to -resepti suklaakuppikakuille. Tiedättehän, semmoinen varmasti hyväksi havaittu, pieleen meno mahdollisuus on minimoitua ja jonka voi aina tempasta esiin kun jonnekkin pitää suklaakuppikakkuja tehdä. Muutaman mönkään menneen virityksen jälkeen (todisteet löytyy Facebookista) taisin löytää aika takuuvarman ja mahdottoman maukkaan reseptin. Tän pistän kyllä nyt korvan taakse. Kuorrute menikin sitten sinne "ei tänäänkään kuin Strömsössä"-sarjaan, juoksettui mokoma. Joten tuorejuustokuorrute vaihtui suklaakreemikuorrutteeseen. En valita yhtään :)

Alkupetäinen kuppikakkuresepti löytyy blogista Spoonful of Flour, eli täältä.

21-24kpl
1½dl kaakaojauhetta
1½dl kiehuvaa vettä
5.3dl jauhoja
3/4tl soodaa
3/4tl leivinjauhetta
½tl suolaa
230g voita
4.2dl sokeria
3 munaa
1rkl vaniljasokeria
200g creme fraiche

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja laita pareriset muffinssivuoat muffinssipeltiin.
Sekoita kaakaojauhe kiehuvaan veteen, laita syrjään. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola. Laita sokeri ja voi kattilaan ja kuumenna kunnes voi on sulaa. Kaada voi ja sokeri seos kulhoon ja vatkaa seosta kunnes se on jäähtynyt (5-6min) (Huom! laitoin kulhon kylmään veteen vatkauksen ajaksi, mutten ei olisi kyllä seos jäähtynyt noin nopeasti). Sekoita joukkoon munat yksitellen sekä vaniljasokeri. Lisää joukkoon kaakaovesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vuorotetellen jauhoja ja ranskan kermaa kolmessa osassa. Sekoita vain sen verran että kaikki ainekset on sekaisin.  Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 18-20 minuuttia kunnes ovat kypsiä. Anna kuppikakkujen jäähtyä pellissä pariminuuttia ennen kun siirrät ne ritilän päälle jäähtymään.




Minttusuklaakreemi

150g voita
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl tomusokeria
2 ml piparminttuaromia tai 1/2 ml piparminttuöljyä (jätin pois)
2 rkl huoneenlämpöistä kahvia

Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta se on pehmeää kreemin valmistamista varten. Vatkaa sähkövatkaimella kaikki kreemin ainekset sekaisin, kunnes kreemi on kuohkeaa. Pursota tai levitä veitsellä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...