Tuesday 20 August 2013

Voisilmäpullat






Kesän alussa tehdyt ihan perinteiset voisilmäpullat. Hyvää, mutta ensi kerralla laitan vielä reilummin voita :)

Mihin tää kuukausi on taas hävinnyt, hävyttömän vähän blogipostauksia taas... Paljon on tullut leivottua, osasta kuvat makaa vielä kamerassa, mutta suurin osa on pistelty suuhun ilman kuvia. Höh ja pöh. Nyt on kuitenkin kotona tietokone kunnossa, joten ei pitäisi enää löytyä mitään tekosyytä miksi blogi ei piristyisi) (paitsi että ensi viikolla olen lomalla Espanjassa ;)).

Pullaohje on jauhopussin kyljestä napattu.

Ainekset:
5 dl         maitoa
2 dl         sokeria
1 rkl        kardemummaa
1 tl          suolaa
2 ps       Kuivahiivaa
13-15 dl Erikoisvehnäjauhoja
150g      voita

Päälle: 
sokeria
voita

Voiteluun
1 muna

Ohje:
Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi  taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Rullaa taikinasta pötkö (tai jaa taikina ensin kahteen osaan) ja jaa pötkö yhtäsuuriin osiin. Pyörittele taikinapaloista palloja, joihin painat sormella kuopan. Täytä kuoppa voilla ja ripottele päälle sokeria. 
Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele pullat munalla. Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia.

6 comments:

  1. Oikein lämmintä reissua :).

    Voisilmäpullat on hyviä. Itse tein tänään tosca-pullia :P.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi että, niitä en olekkaan kokeillut koskaan. Vesi tuli kiellelle.

      Delete
  2. Voi miten herkullisen näköisiä pullia! Eikö pakettini ole vieläkään saapunut sinulle ystäväiseni? Matkalla se jo on, vaikka vähän turhan viimetingassa lähtikin! Toivottavasti et joudu odottamaan sitä enää kauaa. :) Yritän lähettää seuraavan paketin oikein hyvissä ajoin.

    Terveisin Slysi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hain paketin eilen, juuri olen kirjoittamassa siitä blogiin.

      Delete
  3. ja nyt tekee mieli pullaa! Ihanan näköisiä.

    ReplyDelete
  4. Voisilmäpullien erikoisversiota teimme äidin kanssa joskus: pellille lisätään voinokareita ennen uuniin laittoa. Kutsuimme niitä sydän- ja verisuonipulliksi... Ihanasti pulla imi myös alaosaan sitä makua ja pehmeyttä voista.
    Tosca-kakusta/pullista oma suosikkini: päällystää ei paisteta ollenkaan, ainoastaan keitetään se manteliseos ja levitetään valmiiksi paistetun kakun päälle. Nami!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...