Wednesday 3 July 2013

Suklaa cupcake









Jälleen kerran kuppikakkuja... niitä tulee tehtyä niin usein, että osa ei ehdi edes kuviin. Näihin tein avomiehen pyynnöstä sulatetusta suklaata kuorrutteen. Koristeena sokerimassakukkia ja sokerihelmiä. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Kuppikakut 12kpl
100g vehnäjauhoja
20g kaakaojauhetta
140g sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40g voita (tärkeää, että on huoneenlämpöistä)
120ml täysmaitoa
1 muna
1/4 tl vaniljasokeria

kuorrute:
sulatettua maitosuklaata
voita

Kuumenna uuni 170C
Laita kulhoon jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi vatkaa kunnes on koostumukseltaa kuin hiekkaa. Vatkaa toisessa astiassa sekaisin maito, muna ja vaniljasokeria. Kaada hitaasti puolet maitoseoksesta jauhojen joukkoon ja vatkaa sekaisin. Kaavi lastalla kulhon reunat jalLisää loput maitoseoksesta  ja vatkaa taikinaa kunnes seos on sileää. Varo vatkaamasta liikaa.

Laita paperiset muffinssivuoat muffinssi peltiin ja lusikoi taikinaa paperivuokiin kunnes 2/3 osaa vuoasta on täynnä. Paista 20-25minuuttia. Anna jäähtyä muffinssipellissä pari minuuttia ennen kun siirrät kuppikakut ritilän päälle jäähtymään.

Laita suklaapalat ja hieman voita vesihauteeseen, annan sulaa ja sekoita voi ja suklaa sekaisin. Anna jäähtyä hieman ja levitä kuppikakkujen päälle (voit myös kastaa kuppikakut sulaan suklaaseen). Koristele haluamallasi tavalla.


4 comments:

  1. Sieviä, suloisen houkuttelevia!
    Tällä hetkellä olen kuppikakkujen luvatun maan naapurissa. Ei ole harvinaista, että vastaantulijat mutustelevat pienistä rasioista kuppikakkuja jo töihin mennessään. Kotikolon maassa ihmiset jakautuvat mielipiteissään.
    Suuri joukko ei pidä kuppikakuista, anelevat ...mitä tahansa vaan ei niitä! Ehkä syy on voikreemin, kenties? Tai siinä, että niitä ei osata tai ei raaskita tehdä? Oli miten oli Suomessa tehdään taidokkaita kuppikakkuja kermalla ja marengillakin. ......kiitos, saisinko yhden vielä, ovat niin herkullisia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se voikreemihän minullakin aina tökkii kuppikakuissa. Yleensä omat jää ilman mitään kuorrutetta, mutta tämä sulatettu suklaa oli kyllä hyvää.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...