Saturday 20 July 2013

Valkosuklaajuustokakku


Jatketaan hieman samaa rataa kun edellisessäkin postauksessa. Tälläisen paistetun juustokakun tein alkukesästä Rekku Rescuen kuukausittaiseen miittiin. Miitissä askarrellaan milloin mitäkin pientä myyntiin ja samalla kahvitellaan ja höpötellään. Porukka on mukavaa ja jokainen on tervetullut, myös uudet. Kokoonnumme joka kuukauden toisena maanantaina Hakunilassa. Osoitteen ja tarkemmat tiedot löytyy täältä. Tervetuloa.

8-10 palaa
75g voita
200g digestive-keksejä
100g valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
250g rahkaa (10%)
1dl sokeria
3 munaa

päälle:
1-2 vaniljatankoa (minä käytin vaniljasokeria 3tl)
4dl Créme fraichea
tuoreita marjoja

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata voi. Sekoita murennetut keksit (vinkki 1) voisulan joukkoon ja sekoita hyvin.
2. Painele keksimurut irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 22-24cm. Vuokaa ei tarvitse voidella, mutta halutessasi voi laittaa vuokaan leivinpaperia pohjalle.
3. Paista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Otta kakkupohja ulos uunista ja vähennä uunin lämpötila samalla 150 asteeseen.
4. Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi ja sulata vesihauteessa (vinkki 2).
5. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokeri kulhossa. Sekoita joukkoon sulanut suklaa ja munat.
6. Kaada juusto-suklaaseos kakkupohjan päälle ja paista uunin keskitasolla 30-35minuuttia. Varo, ettei kakku saa paistuessaan väriä. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä. Tähän saakka kakun voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä.
7. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet ulos (tai lisää vaniljasokeri Créme fraichen sekaan. Vatkaa Créme fraice vatkaimella jämäkäksi, helposti levittyväksi vaahdoksi.
8. Levitä vaahto kylmän kakun päälle ja koristele tuoreilla marjoilla.

Vinkki 1: helppo tapa murskata keksit on laittaa puolet kekseistä isohkoon minigrip pussiin ja pussi kunnolla kiinni. Sitten vain kaulimella rullaileen ja painaa keksit murskaksi.

Vinkki 2: huolehti että astia jossa sulata suklaan on täysin kuiva ja että suklaan sekaan ei pääse vettä mitenkään. Jos näin käy niin suklaa muuttuu rakeiseksi.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...