Sunday 16 June 2013

Vadelma kierteet







Pullaa kun leivon niin todella harvoin tulee tehtyä muuta kuin korvapuusteja. Mutta taisin Pinterestin syövereistä löytää tämän reseptin ja sen verran villiksi heittäydyin että jätin perinteiset korvarit kerrankin väliin ja tein näitä herkullisia vadelmapullia. Kyllä kannatti. Tällä reseptillä tuli pulla taikinasta aivan mielettömän pehmoista ja täyte oli sopivan kirpeä. Kuorrutte minulla taisi jotenkin epäonnistua, se jäin aikamoisiksi könteiksi pullien päälle eikä levinnyt. Alkuperäinen resepti löytyy täältä



Taikina:
2.4dl  maitoa
1.5 dl sokeria
1pss kuivahiivaa
113g voita huoneenlämpöisenä
2 isoa munaa
1 tl hienoksi raastettua sitruunan kuorta
1/2 tl hienoa merisuolaa
10dl jauhoja

Täyte:
n. 280g vadelmia, ei sulatettu
vajaa dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä

Kuorrute:
1.8dl tomusokeria
3 rkl voita, sulatettua
1 1/2 rkl kermaa

1.Lämmitä maito oikean lämpöiseksi. Lisää joukkoon sokeri, kananmunat, suola, sitruunankuoriraaste. Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja lisää se nesteeseen. Lisää taikinaan jauhoja ja pehmeä voi. Vaivaa taikina kunnolla, käsin ainakin 10 minuuttia. 

2.Kaavi taikina kulhosta kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa se käsin 2 tai 3 kertaa. Muotoile taikinasta palloksi ja siirrä se kevyesti voideltuun kulhoon. Peitä taikina muovikelmulla ja anna nousta lämpimässä paikassa kunnes kaksinkertaistunut, 1-2 tuntia.

3.Vuoraan leivinpaperilla n.23cmx33cm uunivuoka. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja kauli siitä 25cm x 61cm kokoinen levy. Sekoita jäisten vadelmien kanssa sokeri ja maissitärkkelys. Levitä vadelma täyte tasaisesti taikinalevyn päälle. Kääri tiiviisti rullalle (61cm pitkä). Leikkaa nopeasti rulla neljään osaan (jottein vadelma ehdi alkaa sulamaan). Leikkaa kukin pala vielä neljäksi viipaleeksi ja aseta viipaleet rullapuoli ylöspäin vuokaan. Peitä vuoka ja anna nousta lämpimässä paikassa n. 2tuntia. 

4.Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen ja paista pullia uunissa n.25minuuttia kunnes ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ritilän päällä 30 minuuttia.

5.Vatkaa pienessä kulhossa sekaisin tomussokeri, voisula ja kerma, kunnes kuorrute on paksua ja hyvin levitettävää. Poista pullat vuoasta ja irrota leivinpaperi. Kaada kuorrutetta pullien päälle ja levitä tasaisesti lastalla.

Voit tehdä pullat valmiiksi jo illalla ja paistaa ne aamulla. Tässä tapauksessa laita rullatut palaset vuokaan, kohota ja laita sitten jääkaappiin. Ota vuoka pois jääkaapista ennen paistoa ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen paistamista. Vaihtelua reseptiin saat vaihtelemalla täytteen marjoja.






Follow my blog with Bloglovin

4 comments:

  1. Nam! Onpa houkuttelevan näköistä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näistä tuli kyllä tosi hyviä ja erityisesti tuo pullataikina oli todella pehmeää, vaikka epäilinkin hieman kun niin paljon tuli jauhoja.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...