Sunday 18 November 2012

Vadelma-Suklaamuffinssit marenkikuorrutuksella.


Emon salainen leivontaystävä ylläripaketissaan lähetti tämän voitokkaan muffinireseptin jolla Vaaleanpunainen nomparelli voitti kesällä Pirkan kilpailun. Näitä olen aikanut kokeilla joten osui kyllä kuin nyrkki silmään tämä resepti. Resepti sisältää taikasanan, Marenki, joten ehdotin tätä ystävälleni Tanjalle yhdessä tehtäväksi. Tai lopulta kävi niin että minä tein nämä ja Tanja teki pizzaa sekä marjapiirakan kun siinä juoruillessa eka voisatsi sulasi mikrossa ihan kokonaan. Ooops :)


n. 15 kpl
Ainekset
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200g) kermaviiliä
1 levy (80 g) Pirkka Luomu vadelma-valkosuklaata
n. 120 g pakastevadelmia
Kuorrutus
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Lisää lopuksi karkeaksi rouhittu suklaa.
Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin noin ¾ vuokien tilavuudesta. Paina jokaiseen muffinssiin pari jäistä vadelmaa. Paista muffinsseja muffinssipellillä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.
Tee kuorrute. Vaahdota valkuaiset ja lisää vatkauksen loppupuolella sokeri ja vanilliinisokeri. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Pursota marenkia muffinssien päälle ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 3-5 minuuttia kunnes marenki on saanut hieman väriä. Tarjoa.

uuniin menoa odotellessa
Kyllä tämä vuoden aika on aika tylsä kuvienoton kannalta ja minä niin tumpelo etten osaa säätää kameraani niin että tulisi hyviä kuvia sisällä normivaloissakin.

6 comments:

  1. Hyvännäköisiä! Tuo marenki on tosi kiva idea muffinssien päällä. :)

    ReplyDelete
  2. Oih! Ompas ihania! Marenki on mitä parhain, mutta minultakin uupuu tämä testaus! Jospa tässä piakkoin testaisin...

    ReplyDelete
  3. Vau! maremi on tosi kiva idea muffinssin päällä! Kuin pehmis :)

    ReplyDelete
  4. Mahdottoman upeita!
    Pientä tiedonhalua: mikä on tyllan koko ? Olet kyllä niin taitava pursottelija, että ehkä laitoit pussiin vain reijän :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyt oli pussissa vain reikä kun tylla oli hukassa :D

      Delete
  5. Mitkä väriyhdistelmät!!! Kaunis vuoanväri. Ja tuo marenkikekohan on suorastaan taidetta...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...