Wednesday 14 November 2012

Marianne crush muffinssit suklaatuorejuustokuorrutteella

 


Työkaverithan on mitä parhaimpia "uhreja" silloin kuin leivontakärpänen iskee, mutta kotiväki ei enää kykene mitään makeaa syömään. Niinpä siis päätin, jälleen kerran, tehdä jotain kivaa työkavereilleni. Mielessä pyöri Leivontafoorumin haastepalkintona tulleet Fazerin crushit, joten niitä ja muffinsseja (SLY21 Marraskuun teemaan sopien taas).  Tällä kertaa ajattelin myös kerrankin muistaa tehdä gluteenitonta ettei Paulan tarvitse aina vieressä vaan katella muiden pullakahvittelua.

Reseptiksi löytyi Hellapoliisin Wiener nougat muffinssit, paitsi että Wiener nougat korvaantui siis Marianne crushilla.  Lisäksi mieli teki kokeilla tuorejuusto-suklaakuorrutusta, jospa vaikka löytyisi jokin kiva, maukas ja hyvän näköinen korvike voikreemille josta edelleenkaan en tykkää.


Muffinit n 20 kpl (minä sain vain 11kp)
150 g margariinia (minä käytin voita, meillä on margariini pannassa :))
2 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl suklaarouhetta
1 dl Wiener nougat crushia
 
Vatkaa rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet  vuorotellen maidon kanssa. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Kuorrutus

200 g suklaata (valkoista, vaaleaa tai tummaa, maun mukaan)
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa tuorejuusto sulaneen suklaan joukkoon sähkövatkaimella ja pursota cupcakesien pinnalle. Koristele! Jos seos on liian pehmeää, ja ei oikeen tottele, käytä jääkaapissa vähän aikaa, ja kokeile uudestaan! Valkoiseen suklaaseen tehdyn kuorrutuksen voi värjätä halutun väriseksi elintarvikeväreillä!


Kuorrutuksen mausta tykkäsin kovasti, tein testi mielessä vain puolikkaan annoksen ja sillä onnistuin kuorruttamaan vain 3 muffinssi :D Mielestäni kuorrutus sopi hyvin mintun makuisen muffinin kanssa. Minttu ei kyllä paljoa maistunut, eli kannattaa laittaa reilummin rouhetta sekaan jos haluaa oikein minttuisia muffinsseja. Gluteeniton jauho oli erikoista koostumukseltaan mutta maku oli hyvä ja muffinssit kohosi hyvin ja olivat pehmeitä. Ainoa juttu mikä ihmetyttää oli se että osa muffinsseista kohosi kummallisesti, en tiedä toimiiko gluteeniton jauho jotenkin erillä tapaa vai olinko vain jotenkin onnistunut sössimään taikinan. Ehkä joku jolla on enemmän kokemusta voisi kertoa että olisiko tälläistä "hiippalakki" mallia pitänyt syntyä :)


Ai niin, ei nämä muffinssit koskaan töihin asti päässeet kun jouduin jäämään kotiin vahtimaan kissaa. Uusi yritys myöhemmin. 




9 comments:

  1. On kyllä jälleen tosi ihanan näköisiä muffinsseja, ja kuorrutus on tosi kaunis... Houkuttelee maistamaan! ^__^

    ReplyDelete
  2. Aivan ihania! :)

    ReplyDelete
  3. Herkullisen näköisiä -ja varmasti herkullisen makuisiakin :)

    ReplyDelete
  4. Ihania kuppikakkuja! Kauniita ja makoisan näköisiä :) ihanaa kun joku muukin kirjoittaa myös epäonnistumisista, koska kyllä niitä kaikilla riittää :) onhan ok että linkitän blogisi? Minun löytyy osoitteesta: http://bakingmydreamcakes.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Sanna, linkitä vaan. Käynpä vastavierailulla blogissasi.

      Delete
  5. Mitenkäs nuo vehnäjauhot gluteenittomaan sopii ;-) Muffinit näyttävät kuitenkin upeilta ja kokeilen reseptiä varmasti :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siten että käytää gluteenittomia vehnäjauhoja :)

      Delete
  6. Kylläpäs näyttävät herkullisilta :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...