Thursday 8 November 2012

Banana fudge cupcakes




Sain pitkästä aikaa käsiini Baking heaven lehden, joka taas pursusi toinen toistaan ihanampia reseptejä. Marraskuun SLY-kierroksen kunniaksi ajattelin tehdä kuppikakkuja. Nämä oli taas aika helppo tehdä, mutta taikina oli hieman erillainen ja "erikoisen" oloinen. Lopputulos oli kuitenkin oikein maistuva, vaikkakin kuppikakut oli todella epämääräisen muotoisia ja senpä takia koristeluidea piti miettiä uusiksi. Kuorrutus oli siis fudgea, joka minusta ei ollut kyllä fudgea nähnytkään, maistui vahvasti vain tummalle suklaalle. Ehkä vika oli suklaavalinnassa, reseptissä sanottiin "good quality dark chocolate" ja minähän kaivoin laatikoista 70% Greens & Black's luomusuklaan esiin ja huh, johan oli tuhti maku. Avomiehen mielestä kuorrute oli herkullista, minä olisin mielummin syönnyt ilman :D Ohjeen mukaan tehtynä kuorrutetta tuli todella reilu satsi, puolikas olisi riittänyt. Kuorrutetta jäin niin paljon yli että siitä riitti vielä vielä kahvikakunkin päälle (siitä postaus myöhemmin).


Kuppikakut 12kpl

3 kananmunaa
225g sokeria
1tl vaniljasokeria
50g suolatonta voita
100ml ranskan kermaa
210g jauhoja
2tl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata
2 banaania
1rkl kanelia

kuorrute:
150ml kermaan
2rkl hunajaa
4rkl ruskeaa sokeria
1tl inkivääriä
15g suolatonta voita
200g tummaa suklaata

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa keskenään sokerit, munat ja voi kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa (minä luulen että tässä on virhe, pitää vatkata vain munat ja sokerit koska seuraavassa vaiheessa puhutaan taas voista).
2. Sulata voi ja sekoita se ranskankerman kanssa sekaisin. Lisää munasokeriseokseen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele ne varovasti munasokeriseokseen.
3. Sulata suklaa, lisää sula suklaa seokseen. Lisää banaanin palaset ja kaneli. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan.
4. Paista uunin keskiosassa 15 minuuttia. Anna jäähtyä muffinssipellissä 5 minuuttia ennen kuin siirrät muffinssit jäähtymään ritilän päälle. Anna jäähtyä kokonaan.
5. Kuorrutetta varten lämmitä kerma, hunaja, sokeri ja inkivääri kiehumispisteeseen. Anna jäähtyä hetki.
6. Lisää voi ja hienoksi paloitettu suklaa kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna taas jäähtyä hetki ja sen jälkeen kuorruta kuppikakut.





9 comments:

  1. Yksinkertaisen kauniita muffinsseja =)

    ReplyDelete
  2. On kyllä tosi herttasia :)

    ReplyDelete
  3. Yksinkertaisen kauniita :D. Hih, minulle nuo on monimutkaisen kauniita muffinsseja. Kauniita!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Monimutkaisten vaihdeiden päätteksi yksinkertainen lopputulos :D

      Delete
  4. Kauniita kuppikakkuja tyylikkäästi!
    Hyvä idea käyttää vain muutamaa väriä koristelussa.

    Suklaissa on suuria eroja, miten ne käyttäytyy uunissa tai miltä maistuvat sieltä tullessaan.

    Löysin tänään levyn, joka väittää olevansa 'kaakaomassaa' - saas nähdä miltä maistuu:D ensin naturel ? Kääreessä on kakkureseptikin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joskus täytyy vähän hillitä itseään eikä laittaa ihan kaikkia sateenkaaren värejä leipomuksiin :)

      Olikohan levy sitä nyt niin suosittua raakakaakaota? minä olen vannonut sitä vielä kokeilevani, vaikka ensi kokemukset ei ole kyllä olleet mitenkään maukkaat :D

      Delete
  5. Kiitos kaikille. Minusta kuppikakkujen korsitelu on jotenkin niin mukavaa puuhaa. Vaikka yleensä maku on paras ilman koristelua :D

    ReplyDelete
  6. Kauniita kuppikakkuja, näitä voisin kokeilla joskus, mutta taidan tehdä fudgen maitosuklaalla niin sitä voi vielä kutsua fudgeksi ^^ tai sitten ihan peruskinuski/toffeekuorrute niin pääsee banaanin kanssa paremmin oikeuksiinsa. Kauniisti koristeltuja tosiaan, osaisinpa itsekin :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...