Monday 10 November 2014

Suklaa-cashewpiirakka




Sain muutama viiko sitten mielenkiintoisen pähkinän purtavaksi, kun lupauduin osallistumaan Blogiringin kautta Meiran-kamppanjaan. Itse olen cashewpähkinöitä käyttänyt yleensä ruuanlaitossa, mutta tällä kertaa tehtävänä oli loihtia herkullinen makea resepti cashewpähkinöiden ympärille. Hetken mietittyäni mieleen alkoi juolahtamaan kaikenlaisia vaihtoehtoja, esimerkiksi kuppikakut, brownie, keksit. Ja jotenkin kummasti näistä ideoista eniten kiehtoi suklaan ja cashewpähkinöiden yhdistäminen. Miksipä ei? Pähkinät ja suklaa, voittamaton yhdistelmä.

Maultaa tämä piirakka on todella suklainen ja cashew pähkinät taittavatki mukavasti tätä makautta, varsinkin kun niiden kanssa käyttää ripauksen suolaa, myös silkkisen pehmeään täytteeseen saa tuotua kivaa rouheuttaa cashewpähkinöillä. Piirakasta voi tehdä suorakaiteen muotoisen, pyöreän tai vaikka mini piirakoita. 

Suklaa-cashewpiirakka

140 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
2 kananmunan keltuaista


Täyte:

70 g cashewpähkinöitä
ripaus suolaa
400 g maitosuklaata
2 dl  kermaa

Sekoita jauhot, sokerit ja kaakaojauhe keskenään. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja nypi voi jauhojen joukkoon kunnes seos on murumaista. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen ja vaivaa taikinasta kiinteä pallo. Litistä taikina pallo ja kääri se tuorekelmuun, anna levätä jääkaapissa ainakin tunnin verran. Voitele pitkän mallinen (12x36 cm) tai pyöreä (23cm) vuoka. Kaulitse taikina ja siirrä se voideltuun vuokaan. Painele taikia hyvin vuoan reunoja vasten. Reunojen yli menevää taikinaa ei tarvitse siistiä vielä tässä vaiheessa. Laita pohjan päälle leivinpaperia jonka päälle kaada riisiä tai kuivia papuja painoksia. Paista uunissa 15 minuuttia. Ota leivinpaperi ja riisi pois ja paista pohjaa vielä 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja vasta pohjan ollessa kokonaan jäähtynyt siisti reunat. 

Murskaa cashew pähkinät ja leivitä pohjan päälle. Ripottele päälle ripaus suolaa. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kiehauta kerma ja kaada sulanut suklaa kuumaan kermaa, sekoita tasaiseksi. Kaada suklaa seos pähkinöiden päälle ja levitä pinta tasaiseksi. Laita piirakka jääkaappiin ainakin tunniksi. Koriste cashewpähkinöillä ja suklaakoristeilla.


Meiralta saamamme pakettit olivat todellisia leipojan unelmia. Täynnä erillaisia pähkinöitä, sekä pähkinäjauheita, erillaisia koristelutuotteita sekä perusaineksia kuten leivinjauhetta, soodaa ja vaniljasokeria. Selvästikkin myös muita kampaanjaan osallistuneita bloggaajia Meiran pakettin sisältö on insipiroinut. Käyhän katsomassa täältä Blogiringin sivulta mitä he herkkuja he loihtivat.

Suklaa-cashewpiirakan voisi koristella myös näillä Meiran tuotteilla.




Yhteistyössä Meira





14 comments:

  1. Ihanan näköistä ja kuulloista. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla, että resepti houkketelee. Tällä kyllä lähtee makeanhimo :D

      Delete
  2. No voi hyvänen aika minkä näköistä piirakkaa! =))) Tuo pitkän suorakaiteen muoto on ihan loistava tuollaiselle piirakalle, vähän niin kuin antaa sen edellyttämää arvokkuutta tai juhlavuutta. :D Harmi kun en ite omista edelleenkään kyseisenlaista kapeaa mallia, se sopii moneen muuhunkin niin hyvin, varsinkin jos haluaa tehdä pienemmän piirakan muttei pyöreää, mutta ainao suorakaide on iso. Pitäisi ehkä antaa vinkki pukille...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minäkin pidän kovasti tuosta suorakaiteen muotoisesta vuoasta. Se vähän tuo omasta mielestäni uutta tuulta leivonnaiseen. Ehdottomasti vinkkiä pukille :)

      Delete
  3. Miten on mahdollista etten edes pidä pähkinöistä ja silti kuola se vaan valuu? :DD Todella kauniin ja tyylikkään näköinen, tuo suorakulmainen vuoka on aivan nappivalinta!

    ReplyDelete
  4. Tosi kaunis piirakka! Voisin maistaa tuota ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei muuta kuin kokeilemaan :D olisi kiva nähdä millaisen koristelun sinä keksit.

      Delete
  5. Viekoitteleva makeus !
    Mitä on tuo vaaleanpunainn piirakan päällä? Luin kai huonosti, kun en huomannut siitä reseptissä mitään mainintaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En sitä tainut mainitakkaan. Se on värjättyä valkosuklaata.

      Delete
  6. Pakko tulla tännekin kommentoimaan :) Aivan ihanan näköinen piirakka muotoa myöten ja todella kauniit kuvat. Suklaa ja pähkinä ovat ihan huippuyhdistelmä, ei siis ihme että sama yhdistelmä tuli itselläkin mielee! Tätä piirakkaa tekisi tosiaankin mieli maistaa, nam :)

    ReplyDelete
  7. Oiii, nam! Lähetä palanen minulle. Onkohan SLY29 ensimmäinen paketti kotiutunut luoksesi?
    terkuin salainen ystäväsi

    ReplyDelete
  8. Oi miten kauniisti kuvattu ja mitä herkkua! ♥

    ReplyDelete
  9. Ihanan näköinen piirakka! Tekisi mieli kokeilla, mutta reseptistä puuttuu paistolämpötila...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...