Thursday 5 September 2013

Mansikkainen Victorian kakku




Victoria sponge on kakku jota teen aika useasti. Se vain jotenkin on niin ihanan yksinkertaisen herkullinen. Ohje on vanha tuttu, tällä kertaa tuoreilla mansikoilla höystettynä.

230g jauhoja
4tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
230g sokeria
230g pehmeää voita
4 kananmunaa

150ml kermaa
100g mansikkahilloa
tomusokeria
tuoreita mansikoita

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitela ja laita leivinpari kahteen 20cm vuokaan. 
2. Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa hitaalla vauhdilla ainekset sekaisin. Varo vatkaamasta liikaa sillä silloin kakun koostumus muuttuu kumimaiseksi. 
3. Jaa taikina tasaisesti kahteen vuokaan ja paista 25-30 minuuttia kunnes kakut ovat kullakeltaisia ja hieman reunoilta kutistuneita. Anna kakkupohjien jäähtyä vuoissa n.5 minuuttia ja sen jälkeen siirrä pohjat ritilän päälle jäähtymään. 
4. Kun kasaat kakun niin laita paremman näköinen pohja päälimmäiseksi. Laita toinen pohja lautasella päälypuoli alaspäin. Vatkaa kermaa. Levitä jäähtyneen pohjan päälle hillo, kermavaahto ja mansikkaviipaleet. Aseta päälimmäinen pohja kermavaahdon päälle. Siivilöi päälle tomusokeria ja koristele mansikoilla. 

1 comment:

  1. Mitä luulet jos tekisin isommalla vuoalla esim. 25cm niin jos tekisin 1½ kertaisena tämän ohjeen ja lisäisin vain paistoaikaa vähän?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...