Friday 7 June 2013

Suklaakakku mascarponella ja marjoilla




Sain suuren kunnian tehdä kakut serkkuni ylioppilasjuhliin. Päädyimme tekemään kahta eri sorttia kakkuja, raikasta passionhedelmäjuustokakkua sekä marjaista suklaakakkua. Tässäpä resepti suklaakakkuun

Pohja (Nigellan Devil's food cake pohja, tästä tulee joko kaksi 20cm pohjaa tai yksi 24cm pohja)

50g  kaakaojauhetta (siivilöity)
100g muscovado sokeria
250ml kiehuvaa vettä
125g pehmeää voita (plus joitakin voiteluun)
150g sokeria
225g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 isoa munaa

Kuumenna uuni 180 ° C. Voitele kaksi 20cm vuokaa  tai 24cm vuoka. Laita kaakao ja tumma muscovado sokeri kulhoon ja kaada joukkoon kiehuva vesi. Sekoita kunnolla ja laita syrjään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää yksi muna ja sekoita hyvin, sekoita joukkoon hieman jauhoseosta ennen kun vatkaan sekaan toisen kananmunan. Lisää sitten loput jauhot ja sekoita. Lopuksi lisää kaakaovesi ja kääntele taikina tasaiseksi (tämän kanssa pitää olla huolellinen, jos taikina ei ole kunnolla sekaisin niin valmiissa pohjassa on valkoisia pisteitä). Kaada taikina vuokiin/ vuokaan. Paista n. 30 minuuttia tai kunnes testitikku tulee ulos puhtaana. Anna vuoan jäähtyä ritilän päällä 5-10 minuuttia ennen kuin otat kakun ulos vuoasta jäähtymään. 


Täyte (yhteen 24cm väliin)
1prk mascarponea
2dl  vispikermaa
2tl vaniljasokeria
1rkl tomusokeria
marjoja

Lisää sokerit kermaan ja vaahdota. Notkista mascasponen ja kääntele kermavaahto yhteen. 

Suklaakuorrute
300g tummaa suklaata
25g voita
1dl kermaa

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sulata vesihauteessa niin kauan että voi ja suklaa on sulannut. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä 5-10 minuuttia. 

Kakun kasaaminen
Jos pohjien päälypuoli on kovin pullea niin laikkaa pohjaa veitsellä tasaisemmaksi. Pohja on itsessään mehukas ja pehmeä joten välttämättä ei tarvitse kostuttaa millään, mutta jos haluat niin kostutuksene voi käyttää esim. Frezza moccaa. Levitä pohjan päälle mascapone-kermavaahto ja tuoreita marhoja mielesi mukaan. Laita toinen pohja päälle (kostuta tämäkin jos haluat). Kaada suklaakuorrute päälle ja anna sen vapaasti valua kakun reunoja pitkin. Jos tarvii niin lastalla voi hieman auttaa suklaata valumaan. Laita kakku jäähtymään jääkaappiin ja hetken päästä asettele päälle iso keko tuoreita marjoja. Tätä ei kannata tehdä suklaan ollessa kovin pehmeää koska marjat vai valuu alas (testasin :)). 



8 comments:

  1. Hekullisen näköinen kakku <3

    ReplyDelete
  2. Oi nam =))) Ihana, miten herkun näköinen kakku!

    ReplyDelete
  3. Miten kakku kesti leikkaamisen? MEinasiko ekrmat pursuta välistä? Kansiosa kun on varmaan aika raskas marjoineen kermavaahdon päällä. Todella herkullisennäköinen, nam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tätä minäkin mietin etukäteen. En meinannut uskaltaa mennä katsomaan että pursusiko täyte ulos toiselta puolelta kun eka oli leikannut. Mutta ei onneksi ollut hätää vaan hyvin pysyi kassassa. Kakkupohjat eivät olleet raskaimmasta päästä vaan rakenne oli pehmoinen. Täytteitä tehdessä kävi niin että viimeinen mascarponejuusto paketti oli ehtinyt lämmetä niin paljon että täytteestä tuli tosi pehmeä ja silloin se ei pysynyt välissä yhtään vaan valui ulos. Tein uuden kylmemmästä mascarponesta ja hyvin toimi taas.

      Delete
  4. Kakun ulkonäkö on muuten täydellinen ja karjalanpiirakoita tekisin, jos en inhoais puuronkeittoa niin paljon :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puuronkeitto on just se ankein kohta, varsinkin maitopohjaiset puurot onnistun polttamaan järjestään. Lopputulos on kyllä vaivan arvoinen.

      Delete
  5. Ihana kakku, pakkohan tätä oli kokeilla!!
    Mun kakusta ei tullut yhtä silmiä hivelevän kaunista kuin tästä sinun kakustasi, mutta hyvää se oli!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla että resepti innosti kokeilemaan ja mahtavaa että maistui hyvältä.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...